Gedurende 4 weken verschijnen er vlogs online van jeugd uit de Schermer (gem. Alkmaar) over hun ontdekkingsreis naar de vrijheid. De eerste vlog verschijnt op woensdag 21 oktober om 16:00 uur, op het YouTube kanaal van Viral Spot. Abonneer op het kanaal en blijf op de hoogte van de nieuwe video’s!

Het ontstaan…
Nederland viert in 2020, dat we 75 jaar in vrijheid leven….. Maar is dat ook echt zo? We moeten zoveel mogelijk thuis blijven en leven op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar door het Corona virus..

Samen met Artiance (Centrum voor de kunsten Alkmaar) is Face Freedom in het leven geroepen. Wij wilden de beleving van vrijheid in woord en beeld vastleggen. Wat is vrijheid en hoe komen we er aan? Wat is er allemaal gebeurt voor de vrijheid zoals we die kennen? En in hoeverre gooit het huidige corona-virus roet in het eten van onze vrijheidsbeleving.

Om er achter te komen wat nou eigenlijk vrijheid is hebben er meerdere activiteiten plaatsgevonden. Waaronder een theater project in de Rijp en een Vlog project in de Schermer, de Freedom Vloggers.

Om de Freedom vloggers te werven is er tijdens de Corona-lockdown onderstaande wervingsvideo gemaakt. Gelukkig hebben versoepelingen in de maatregelen er voor gezorgd dat de start alsnog in Jeugdvereniging de Ruiterstok (Schermerhorn) kon plaatsvinden. Dit project heeft kunnen plaatsvinden met behulp van het Vfonds en het Victoriefonds te Alkmaar.

Karlijn heeft het ontzettend leuk gehad! Wat fijn dat jullie zo betrokken zijn bij de jeugd

Ramona Groot | moeder Karlijn (deelnemer)

Artikel: Freedom Vloggers in de Schermer

De Uitkomst – publicatie week 43 – 20 oktober 2020

Geen reacties

Geef een antwoord